ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

20 καλλιτέχνες από όλη την Κύπρο, ανέλαβαν αφιλοκερδώς να φιλοτεχνήσουν από μια καμηλοπάρδαλη. Καθένας με το δικό του, ξεχωριστό στιλ και τεχνοτροπία δήλωσε «παρών», στηρίζοντας με αγάπη και μεράκι το έργο και τις δράσεις του Σοφία για τα Παιδιά της Κύπρου και της Κένυας. Τους ευχαριστούμε.

Αντρέας Μακαρίου, Αντώνης Τζιαρρίδης, Βάσω Σεργίου, Δημήτρης Νεοκλέους, Δώρος Ηρακλέους, Έλενα Κατσούρη, Έλενα Νικολάου, STATUS THETA- Ελίνα Θεοδότου και Μάριος Θεοφιλίδης, Θεόδουλος Γρηγορίου, Κωνσταντίνος Καλησπέρας, Λήδα Συμεωνίδου, Marcela Sramkova, Μυρτώ Μακρίδου, Νάγια Ευαγγέλου, Νικόλας Αντωνίου, Νίτσα Χατζηγεωργίου, Παναγιώτης Πασάντας, Πανίκος Τεμπριώτης, Σπύρος Αγαθού, Σωτήρης Καλλής.

Αντρέας Μακαρίου

Γεννήθηκε στην Πάφο το 1955 και είναι ένας από τους σημαντικούς Κύπριους ζωγράφους της γενιάς ‘80-‘90. Πολυβραβευμένος καλλιτέχνης, που με τη δράση του σφράγισε τον χαρακτήρα της Σύγχρονης Κυπριακής Τέχνης και διαμόρφωσε διάφορες τάσεις, δράσεις και κινήσεις στα εικαστικά δρώμενα του τόπου. Ο Μακαρίου δημιούργησε παράλληλα με το κίνημα της Ιταλικής Transavantgardia, από το 1977 έως το 1999 και η σειρά των έργων του «COMEDIA dell’ ARTE» παρουσιάστηκε σε διεθνείς εκθέσεις όπως Art Expro New York, Art Expo LA, Europ Art Geneva, Euro – Art Barcelona και στις διεθνείς Biennale του Καΐρου, της Αλεξάνδρειας, της Βαρκελώνης, της Βαρσοβίας, στα Ιntergraphik του Βερολίνου, Cleveland Drawing Biennale UK, στην Biennale της Σόφιας και της Φλωρεντίας, αποσπώντας συχνά επαίνους, διακρίσεις και διεθνή βραβεία.

Αντώνης Τζιαρρίδης

Ο Αντώνης Τζιαρρίδης γεννήθηκε το 1980. Κατάγεται από τη Λάρνακα, όπου ζει και εργάζεται. Σπούδασε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Ρώμης, από όπου αποφοίτησε με άριστα. Από το 2007 και μαζί τον Σπύρο Αγαθού, διατηρεί το spyrA.Art.Studio, εκπαιδευτικό εργαστήριο για παιδιά στη Λάρνακα. Έχει παρουσιάσει δύο ατομικές εκθέσεις και συμμετείχε σε διάφορες ομαδικές.

Βάσω Σεργίου

Η Βάσω Χατζουλλή Σεργίου, γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1969. Έχει σπουδάσει Advertising – Marketing στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας στην Αθήνα και Fine Art στη Χαλκίδα, στην Ελλάδα. Έχει πάρει μέρος σε πολλές εκθέσεις, προσωπικές και ομαδικές.

Δημήτρης Νεοκλέους

Γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στη Λευκωσία. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών στη Θεσσαλονίκη και στο Wenhua Da Xue Beijing από το 1991 εώς το 2001. Από το 2001 – 2007 υπήρξε συνιδρυτής των εικαστικών δραστηριοτήτων Noise of Coincidence και Stoa Aeschylou Association. Εκπροσώπησε τη Κύπρο στη 11η Μπιενάλε Νέων της Ευρώπης, στην 11η Τριεναλε του Νέου Δελχί, στην εορταστική έκθεση για την ένταξή της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση Brake Through στη Χάγη, στη 5η και 6η Μπιενάλε του Vrsach .
Έχει στο βιογραφικό του 8 ατομικές εκθέσεις εντός Κύπρου και έργα του υπάρχουν σε ιδιωτικές και κρατικές συλλογές. Έλαβε μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις σε διαφορετικές γκαλερί, μουσεία και πειραματικούς εικαστικούς χώρους στην Ελλάδα, Ιταλία, Μεξικό, Γερμανία, Σερβία, Ισλανδία, Ισπανία, Ολλανδία και στη Κύπρο. Συμμετείχε επίσης και σε Art fair σε Ελλάδα και Ιταλία. Διοργάνωσε εντός και εκτός Κύπρου εικαστικές εκθέσεις, Εικαστικές Δραστηριότητες και διαλέξεις.

Δώρος Ηρακλέους

Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1953. Έχει στο ενεργητικό του 20 ατομικές και δεκάδες ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Είναι μέλος του ΕΚΑΤΕ (Επιμελητήριο Καλών Τεχνών Κύπρου). Παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής, γλυπτικής και χαρακτικής σε ιδιωτικές σχολές για πολλά χρόνια. Παρουσίασε τη δουλειά του σε Σουηδία, Τουρκία, Ελσίνκι και Ρόδο με μεγάλη επιτυχία. Πολλά από τα έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές καθώς επίσης και στις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού στην Κύπρο.

Έλενα Κατσούρη

Έλενα Κατσούρη, Σκηνογράφος / ενδυματολόγος, οικοδόμος εφήμερων φανταστικών κόσμων!

Έλενα Νικολάου

Η Έλενα Νικολάου γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1991. Είναι απόφοιτος της Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας με κατεύθυνση την κλασική ζωγραφική. Ζει και εργάζεται στην Κύπρο. Διδάσκει ζωγραφική σε παιδιά και ενήλικες. Ασχολείται επίσης με τη σκηνογραφία και τη χειροτεχνία.

STATUS THETA - Ελίνα Θεοδότου και Μάριος Θεοφιλίδης

Η εικαστική ομάδα STATUS THETA αποτελείται από τους Ελίνα Θεοδότου και Μάριο Θεοφιλίδη. Η Ελίνα απέκτησε πτυχίο Καλών Τεχνών από το Central St. Martin’s College of Art and Design, Λονδίνο και ΜΒΑ από το European University. O Μάριος απέκτησε πτυχίο Νομικής από το University of Warwick, μεταπτυχιακό στο Εμπορικό Δίκαιο από το Cardiff University, μεταπτυχιακό Shipping, Trade and Finance από το City University, Λονδίνο, μεταπτυχιακό στην Ιστορία της Τέχνης από το ΤΕΠΑΚ και μεταπτυχιακό στις Καλές Τέχνες από το University of Creative Arts, Λονδίνο. Η μέχρι τώρα ενασχόληση τους με την τέχνη περιλαμβάνει ατομικές εκθέσεις και συμμετοχή σε ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Παράλληλα, η Ελίνα είναι η CSR Manager των υπεραγορών alphamega και o Μάριος διατηρεί δικηγορικό γραφείο στη Λεμεσό. Η συνεργασία τους ξεκίνησε το 2017 για την έκθεση Pursuit of Cleanliness, η οποία αποτελεί την πρώτη τους από κοινού έκθεση.

Θεόδουλος Γρηγορίου

Ο Θεόδουλος Γρηγορίου γεννήθηκε στη Μαλούντα το 1956. Ζει και εργάζεται στη Λευκωσία και στο Παρίσι.
Από το 1976 μέχρι το 1981 αποκτά υποτροφία από την UNESCO και σπουδάζει Τεχνη στο Ινστιτούτο Arte Plastice N. Grigorescu στο Βουκουρέστι. Με υποτροφία από τη Γαλλική κυβέρνηση το 1986-87 (“Prix Matisse”) εντάσσεται στη Cité Internationale des Arts και εγγράφεται στην Ecole National des Beaux Arts του Παρισιού.
Η συμμετοχή του το 1990 στην Μπιενάλε της Βενετίας (Aperto '90) σηματοδοτεί την έναρξη της παρουσίας του στη διεθνή καλλιτεχνική σκηνή. Του αναθέτουν μνημειακά έργα για δημόσιους χώρους στη Κύπρο, τη Γαλλία και την Ελλάδα.
Από το 1983 συμμετέχει σε πολλές ομαδικές και ατομικές εκθέσεις όπως 2019 στο Banjoun Staion, Καμερούν, 2017 “So Close Yet So Far Away”, Museum Israel, Patah Tikva (Israel), 2016 Place du Louvre, Παρίσι, Στο Μουσείο Λούβρου, το 2008 με την έκθεση « Κύπρος, από τη Νεολιθική στο Θεόδουλο Γρηγορίου », το 2006 στην Tretyakov, Μόσχα, το 2005 στην UNESCO, Παρίσι, καθώς και στο Ολυμπιακό Μουσείο Τέχνης, στη Σεούλ, στο Μουσείο Ιancelevich, La Louvière, στο Manheim Kunsthaus και στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Οστάνδης, το 2004 στο μουσείο Küpersmühle, Ντούισμπουργκ, στο Kunsthaus, Βιέννη, στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Θεσσαλονίκη, το 2003 στην γκαλερί Beacker, Κολωνία, το 2001 στο OPEN, Λίντο της Βενετίας, το 2000 στο Musée des Abattoirs, Τουλούζη και στο Royal Parc, Τουλούζη, το 1999 στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Θεσσαλονίκη, το 1998 στο Εθνικό Μουσείο Βαρσοβία, το 1997 στο Δημοτικό Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Αντρέ Μαλρό Colmar και το 1997 Εκαροσωπεί την Κύπρο στην Μπιενάλε της Βενετίας, το 1996 στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών, Λευκωσία, το 1993 στο FRAC και CRAC, Αλσατία, το 1992 στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Midi-Pyrénées, Τουλούζη, το 1990 στο Aperto'90 στην Μπιενάλε της Βενετίας, το 1987 στην Μπιενάλε νέων καλλιτεχνών Μεσογείου, Θεσσαλονίκη κ.α
Έργα του βρίσκονται δημόσιους χώρους όπως ΑΝΑΔ, Λευκωσία, Αεροδρόμιο Λάρνακας, Πανεπιστήμιο Κύπρου, Οδόφραγμα Λήδρας, Δελφοί, Park Royal Τουλούζη, M.Les Abattoirs Τουλούζη, σε Ευρωπαϊκά Μουσεία, στην έδρα της ΟΥΝΕΣΚΟ στο Παρίσι και σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.

Κωνσταντίνος Καλησπέρας

Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1973. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Architectural Association School of Architecture του Λονδίνου [1992-1998]. Eίναι μέλος του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (ΕΤΕΚ). Διατηρεί το διεθνές γραφείο Constantinos Kalisperas Architectural Studio. Από το 1998 έχει εργαστεί σε αξιόλογα αρχιτεκτονικά έργα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και παράλληλα σε πολλαπλές εικαστικές δραστηριότητες και παρουσιάσεις.

Λήδα Συμεωνίδου

Η Λήδα Συμεωνίδου γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1990. Είναι απόφοιτος της Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας, με κατεύθυνση τη μοντέρνα ζωγραφική. Ζει και εργάζεται στην Κύπρο. Διδάσκει ζωγραφική σε παιδιά και ενήλικες. Ασχολείται με τη σκηνογραφία και τη χειροτεχνία.

Marcela Sramkova

I was born in Czech Republic, where I studied Business College and International Trade. I have done a number of workshops in private studios where I have taken lessons and worked along artists coming from different backgrounds & countries. I participated in various projects and group exhibitions.
Despite my corporate background I am very passionate & addicted to art. Art is an escape to reality for me J I love to work with pencil, charcoal and oil. I get inspired by nature and by people’s real stories.

Μυρτώ Μακρίδου

Γεννήθηκε στην Λεμεσό, το 1975. Ζει και εργάζεται στη Λευκωσία. Δημιουργός του Εργαστηρίου Τεχνών Άσπρο. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών (BA and MFA) και στο University of Central England Birmingham, UK (BA).Η πρακτική της διαπραγματεύεται ζητήματα σχετικά με τις γυναίκες, τη θηλυκότητα, τον φεμινισμό, τις εκφράσεις της καταπίεσης μέσα στο σύγχρονο κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο. Διερευνά ταυτόχρονα τις καταστροφικές διαδικασίες που οδηγούν τις ανθρώπινες συμπεριφορές. Το πώς ως ανθρωπότητα, καταστρέφουμε και δημιουργούμε ταυτόχρονα. Τα προβλήματα και τις λύσεις που προκύπτουν και το πώς κατορθώνουμε να επιβιώσουμε σε ένα νέο και συχνά ανθυγιεινό περιβάλλον. Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Νάγια Ευαγγέλου

H Νάγια Ευαγγέλου, κάτοικος Λευκωσίας, γεννήθηκε το 1982 στη Λάρνακα. Σπούδασε καλές τέχνες στην Ακαδημία Καλών Τεχνών «Pietro Vannucci» στην Περούτζια της Ιταλίας, όπου και αποφοίτησε με άριστα και διάκριση κάτω από την καθοδήγηση τους G. Sani και L. Ragni.
Στο ενεργειακό της έχει πολλές συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Έργα της εκτίθενται στην Κρατική Πινακοθήκη Κύπρου, στη Βουλή των Αντιπροσώπων, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Κύπρο και σε άλλες χώρες.
Έχει συνεργαστεί με το Διεθνές Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Αμνηστίας (Amnesty International European Institutions) στην καμπάνια τους «End FGM, European Campaign», στις Βρυξέλλες. Έργο της εκτίθεται σαν μέρος της καμπάνιας.
Το 2018 της καταχωρήθηκε ο διαγωνισμός ΕΕΤ 024/17 του Πανεπιστημίου Κύπρου, για την επιλογή των καταλληλότερων έργων τέχνης για τοποθέτηση στο Κέντρο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων στην Πανεπιστημιούπολη, με το έργο «Ισθμός».
Από το 2004 διατηρεί το εκπαιδευτικό, διαδραστικό εργαστήριο Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών «Arte» στο Κίτι, Λάρνακα.

Νικόλας Αντωνίου

Ο Νικόλας Αντωνίου γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1988. Είναι απόφοιτος του 3ου εικαστικού εργαστηρίου στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (2007-2012), με καθηγητές τους Χάρη Κοντοσφύρη και Μανώλη Πολυμέρη. Απο το 2010 μέχρι σήμερα ο Νικόλας Αντωνίου έχει πραγματοποιήσει 10 ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις τόσο στη Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Νίτσα Χατζηγεωργίου

Γεννήθηκε στην Αμμόχωστο και σπούδασε στην Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών με σπουδαίους καθηγητές όπως τους Γιάννη Μόραλη, Δημήτρη Μυταρά και Νίκο Νικολάου. Παρακολούθησε μαθήματα αγιογραφίας στο εργαστήρι του Ξυνόπουλου και ιστορίας της τέχνης με καθηγητή τον Παντελή Πρεβελάκη. Υπηρέτησε τη Μέση Εκπαίδευση για 34 χρόνια, υπήρξε πρόεδρος των Καθηγητών Τέχνης στην ΟΕΛΜΕΚ και διετέλεσε πρόεδρος του ΕΚΑΤΕ. Για σειρά ετών ήταν εξετάστρια στην Κύπρο για τις εισαγωγικές εξετάσεις της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Ελλάδος. Έργα της βρίσκονται σε ποικίλες ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές ή μουσεία στην Κύπρο και στο εξωτερικό (Ελλάδα, Γερμανία, Καναδά, Αμερική κ.ά.). Μεταξύ άλλων, το 1970 πήρε Χρυσό Αηδόνι στον Παγκύπριο Διαγωνισμό στις Πλάτρες, το 1991 χρυσό μετάλλιο στην Τριενάλε τέχνης στο Νέο Δελχί στην Ινδία όπου εκπροσώπησε την Κύπρο και το 2012 το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό «Ζωγραφίζω το Τρόοδος». Έλαβε μέρος σε διάφορες εκθέσεις στην Κύπρο και στο εξωτερικό, μεταξύ των οποίων και στην Μπιενάλε Μασσαλίας στη Γαλλία, στην Μπιενάλε του Καΐρου, και στην Μπιενάλε Αλεξάνδρειας, περισσότερες από μία φορές.

Παναγιώτης Πασάντας

Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1971. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών στο Α' εργαστήριο Γλυπτικής με δάσκαλο τον Θ. Παπαγιάννη, από όπου αποφοίτησε με άριστα. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, 1997-2003, υπήρξε υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Συμμετείχε σε Συμπόσια και Εκθέσεις Γλυπτικής στην Κύπρο και στο εξωτερικό από το 1998 μέχρι σήμερα. Έλαβε επίσης πολλά βραβεία και διακρίσεις σε πολλούς διαγωνισμούς. Εκτέλεσε πολλά έργα κατόπιν ανάθεσης, καθώς και πολλά μνημεία ως αποτέλεσμα επιλογής από διαγωνισμούς στην Κύπρο και στην Ελλάδα, από το 2004 μέχρι σήμερα. Τα έργα του βρίσκονται στο Βυζαντινό Μουσείο (Λευκωσία), στο Μουσείο Τεχνών Λουκίας και Μιχαλάκη Ζαμπέλα (Λευκωσία), στην Οικία-Μουσείο Καβάφη (Αλεξάνδρεια) και στο Πανεπιστήμιο Jilin (Τσανγκτσούν, Κίνα).

Πανίκος Τεμπριώτης

Γεννήθηκε στη Λευκωσία όπου ζει και εργάζεται. Σπούδασε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών στη Ρώμη, στην Περούτζια και στο Πεκίνο. Εργάστηκε στο τμήμα παραγωγής εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας και πολιτισμού, το διάστημα 2001-2007. Είναι ιδρυτής του πολιτιστικού οργανισμού «Στοά Αισχύλου». Έχει παρουσιάσει διάφορες ατομικές εκθέσεις, μεταξύ αυτών, «Tribus Hyba» 2010, «Remix of Charm & Politics» 2016. Έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις όπως «Change of Air» στο Ντίσελντορφ, «Where do we go from here» στη Λευκωσία, «Ambiguous Bodies»Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης 2018.

Σπύρος Αγαθού

Ο Σπύρος Αγαθού γεννήθηκε το 1976 στη Λευκωσία. Κατάγεται από τη Λάρνακα, όπου ζει και εργάζεται. Σπούδασε ζωγραφική στην Ακαδημία Καλών Τεχνών «Pietro Vannucci» Περούτζια αποφοιτώντας με άριστα και αμέσως μετά έκανε Μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Θεωρίας και Πρακτικής των Σύγχρονων Τεχνών στο Πανεπιστήμιο Complutense της Μαδρίτης. Το 2002 τιμήθηκε με έπαινο στον Διαγωνισμό Χαρακτικής «3ο Premio Giovanni Biella per l’ incisione 2002», στην Ιταλία. Το Νοέμβριο 2010, τού απονεμήθηκε έπαινος από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ίδρυμα «Τηλέμαχος Κάνθος» για τη συμμετοχή του στον Διαγωνισμό Εικαστικών Τεχνών Τηλέμαχος Κάνθο και το Νοέμβριο 2014 αποσπά το Β’ Βραβείο Χαρακτικής στον ίδιο διαγωνισμό. Έχει παρουσιάσει δύο προσωπικές εκθέσεις με τίτλο «ΜΙΜΝΗΣΚΩ» και «ΜΙΜΝΗΣΚΩ ΙΙ». στην Γκαλερί Κυπριακή Γωνιά και έχει πολλές συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Σωτήρης Καλλής

Ο Σωτήρης Καλλής (γ. 1980) ζει και εργάζεται στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Σπούδασε για ένα χρόνο σχέδιο μόδας στο Central Saint Martins του Λονδίνου. Από το 2000 δραστηριοποιείται στον χώρο της μόδας, αποκτώντας έτσι την ανάλογη εργασιακή πείρα. Εως το 2011 δούλεψε ως σχεδιαστής μόδας και σύμβουλος δημιουργικού σχεδιασμού για γνωστούς οίκους σε Ευρώπη και Αμερική .Το 2010 συμμετείχε στην ομαδική έκθεση Young Collector Show στην Ochi Gallery, Sun Valley, Idaho, ΗΠΑ. Με την επιστροφή του στην Κύπρο το 2011 αποφάσισε να αφοσιωθεί στην εικαστική του δουλειά και σύντομα άρχισε να λαμβάνει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις, όπως Ρεμβασμοί Επιθυμιών στην γκαλερί Vamiali’s, Αθήνα (2011), Drawing Room στην Omikron Gallery, Λευκωσία (2011), Fashion meets Art στην isnotgallery, Λευκωσία (2012). 
Τον Φεβρουάριο του 2012 παρουσίασε την πρώτη του ατομική έκθεση με τίτλο Οι Δεκατρείς Απόστολοι... Μία οπτική επίθεση στη λογική στην Omikron Gallery, ενώ συμμετείχε σε εκθέσεις όπως: Utopia (προσωπική συλλογή Νίκου Χρ. Παττίχη) στο Κέντρο Ευαγόρα Λανίτη, Λεμεσός (2012) και New Somatography στην 50-1 Gallery, Λεμεσόs (2013). Το 2014 ανέλαβε επίσης την καλλιτεχνική επιμέλεια για ανεξάρτητο θέατρο με (δύο μονόπρακτα «Όχι εγώ» και «Τελευταία μαγνητοταινία του Κραπ» τoυ Samuel Beckett). Το 2016 συμμετείχε στην ομαδική έκθεση About Forms στην Art Seen Gallery, Λευκωσία όπως και στην Λεβέντιο Πινακοθήκη μετά από πρόσκληση του Ιδρύματος Λεβέντη να παρουσιάσει μέρος ατομικής του δουλειάς μέσα από το πρόγραμμα νέοι Κύπριοι καλλιτέχνες. Εξακολουθεί να είναι ενεργός ως καλλιτέχνης, καθώς και σύμβουλος δημιουργικού σχεδιασμού για μια σειρά έργων εν εξελίξει.